Program d. 15.-19. august 2017

"Med totalteatret “Waternymph” vil Havnefronten, Papirfabrikken og Jysk MusikTeater forandres til et fantastisk syn, hvor Silkeborgs legendariske historie forklares af vandets stemme i form af en Vandnymfe. Vi ser Biskoppens hat flyve nær det tidligere slot; vi hjælper Kongen med at finde vej i mørket med levende lys; vi deltager i Papirfabrikkens start og vi vil alle deltage som statister i Silkeborg Ildfestregattas historie." Comediants

I 2017 vil Silkeborg Ildfestregatta give alle mulighed for at være en del af performancen “Waternymph”, og opleve poesien over vandet. Vi vil alle dele ønsket om at være bedre mennesker, og åbne for forskelligheder i Europa.

Dagtimerne den 15.-19. august
Gå på opdagelse langs Remstrup Å og se skulpturer på land og i vand.

Hjejleflåden den 15.-19. august
Hjejleflådens smukt dekoredede både stævner ud kl. 21.00 og ankommer til havnen igen kl. 23.00. Guider ombord på bådene vil indrage gæsterne i en oplevelsesrig tur på søen. Se lysskulpturer i Remstrup Å, de smukt oplyste bådhuse, de flotte tableuer og oplev vandets poesi. Løbere med ildfakler vil modtage Hjejleflåden og følge bådene i havn.

“Waternymph” den 15.-19. august 
“Waternymph” fra kl. 21.00 - 21.15 og igen fra kl. 23.00 - 23.30. Udendørsperformancen “Waternymph” er i to dele. Første del er kl. 21.00 ved Hjejleflådens afgang. Publikum på havnefronten inviteres med til at vinke farvel til bådene og lære en helt special velkomstdans.

Anden del er kl. 23.00 når Hjejleflåden ankommer til Silkeborg havn. Publikum lyser flåden ind med lys, danser og hilser velkommen. Gadelamper og lys omkring Havnen slukkes kl. 23.10 og “Waternymph” går herefter igang ved Jysk MusikTeater`s bygning nær havnefronten.

Fyrværkeri den 15.-19. august
Kl. 24.00. Oplev de smukke fyrværkerier af international klasse ved Silkeborg Langsø.

Waternymph
Art, creativity, diversity, drama, energy & passion
Ildfestregatta
Silkeborg Ildfestregatta den 15.-19. august 2017
GALLERI
Tableau, sejlads, performance og fyrværkeri
KULTURHOVEDSTAD
Europæisk Kulturhovedstad 2017